Кулинарен уикенд: Улеснена морковена торта

Ако сте опитвали морковена торта, ще знаете, че си заслужава всяка минута приготвяне. Но ако можем да си спестим малко усилие, защо не?

Нетрадиционният на пръв поглед десерт бързо доби популярност сред любителите на сладкото и сме сигурни, че всички от тях ще харесат тази улеснена версия на традиционната рецепта за морковена торта.

Кулинарен уикенд: Тарт с праскови и козе сирене

За основата са ви нужни:

2 големи моркова

3/4 чаена чаша захар

половин чаша разтопено масло

2 яйца

1 чаша брашно

чаена лъжица сода бикарбонат

канела на вкус

щипка сол

За заливката:

4 супени лъжици разтопено масло

половин чаша брашно

лъжичка канела

половин чаша захар

сол на вкус

Приготвяне:

Настържете или наситнете моркова с помощта на чопър. В купа разбийте захарта с маслото и яйцата. Добавете морковите, брашното, содата и канелата, разбъркайте до хомогенна смес. Тестото трябва да е много гъсто.

Направете заливката, като смесите всички съставки и разбъркате до лепкава гъста смес. В намазнена тавичка разпределете тестото и го покрийте със заливката. Печете на предварително загрята фурна за 30 минути или докато центърът не е напълно опечен.

7 лесни идеи за здравословни закуски без захар

Кулинарен уикенд: Палачинки “канелено охлювче”