Тайни за красота от Шарлийз Терон

Когато Шарлийз Терон се появи на червения килим, никой не може да откъсне очи от нея.

Освен че актрисата е надарена с необикновена красота, тя очевидно полага добри грижи за себе си. За това свидетелстват безупречната й фигура и отличното състояние на кожата й. Ето как Шарлийз поддържа перфектен външен вид и изглежда с поне 10 години по-млада.

Тренировки и хранене

Актрисата е противник на силовите тренировки и според нея спортът трябва да служи за разтоварване и удоволствие. Шарлийз неведнъж е споделяла любовта си към пилатес упражненията. С тях тя не само поддържа отлична форма, но и освобождава стреса.

Друг любим начин на актрисата да се раздвижи са дългите разходки. Тя обожава да излиза из града с децата си и да прекарва времето си на чист въздух.

Основно влияние върху външния вид оказва храненето. От години Терон се придържа към растителната диета и се храни възможно най-чисто. А това осигурява тонус и здраве на тялото. Диетата й е изпълнена с органични зеленчуци, плодове, бобови растения, семена и растителни масла.

Важно е да се отбележи, че Шарлийз отдавна се е отказала от алкохола. Той има вредно въздействие върху организма, забързвайки процеса на стареене и увеличавайки риска от хронични заболявания. Тя набляга на водата – пие по 2-3 литра на ден – като обича и зеленчуковите сокове.

Бюти рутина

Шарлийз Терон обръща специално внимание на грижата за кожата си. Основен елемент в бюти рутината й е крем с SPF. Слънцезащитният фактор е необходим не само когато кожата е изложена на пряка слънчева светлина. Дори и през зимата ултравиолетовото лъчение продължава да й влияе, причинявайки хиперпигментации и преждевременно стареене. Използването на SPF всеки ден ще ви помогне да запазите кожата си здрава и млада възможно най-дълго.

Шарлийз не забравя и за хидратацията. Актрисата винаги се грижи кожата й да е дълбоко хидратирана. Няма по-всеизвестен факт от това, че колкото по-суха е кожата, толкова по-голяма е вероятността да се появят бръчки. Затова, освен ежедневния хидратиращ крем, Шарлийз си прави и хидратиращи маски поне два пъти в седмицата, използвайки и полезни серуми и хидрофилни масла.

Най-важното правило в грижата за кожата според Терон е: “Придържай се към проста рутина!“. И нейната наистина е само в няколко стъпки. Като заета майка тя няма и времето да отделя часове за кожата си. Сутрин се събужда, отмива излишния себум, натрупал се през нощта с подходящ гел, след това нанася SPF и хидратира.

Вечер актрисата не заспива, без да нанесе дълбокоподхранващ нощен крем за лице. Също така Терон се допитва и до експертно мнение. Тя е съгласувала с дерматолога си кое работи най-добре за нейната кожа, а веднъж на всеки три седмици посещава козметик за процедури, които поддържат кожата еластична и млада.