Най-ефективните достъпни и естествени съставки за дълги мигли

За по-изразителен поглед дори без спирала изпробвайте тези няколко евтини метода.

Кокосово и рициново масло

Хидратиращите им свойства ще укрепят миглите и предотвратяват чупенето им от честото използване на спирала. Използвайте четка, за да нанесете едно от двете масла преди лягане, а на сутринта изплакнете добре с вода.

Други масла, които помагат за целта, са това от сладък бадем, авокадовото масло и маслото от ший.

Изпробвайте тази рецепта, която използва и няколко вида масла, за оптимални резултати

Вазелин

Макар и с подобно действие и начин на нанасяне като маслата, вазелинът е по-рядко използвано средство за удължаване на миглите. Въпреки това то помага за по-бързото възстановяване на косъма след увреждане и предотвратява появата на замърсявания и бактерии.

Алое Вера

Гелът от растението е силно зареден с полезни витамини и минерали, които подпомагат растежа на миглите. За да се възползвате от ползите му, нанасяйте по същия начин като маслата – преди лягане с четка.

Зелен чай

Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, зеленият чай може да бъде най-добрият приятел на жените, които търсят начини да подобрят плътността и дължината на миглите си. За максимални резултати не само включвайте напитката в диетата си, но и с помощта на клечка за уши, нанасяйте малки количества от чая върху миглите.

tips