Подстригване с горещи ножици за по-красива и здрава коса

Ако не сте чували за метода с горещи ножици, не сте единствените.

Те навлязоха в употреба сравнително наскоро, но в действителност са били използвани много отдавна. Всъщност според някои сведения, самата Клеопатра е използвала този метод за подстригване, в много по-примитивен вид, разбира се. Смята се, че тя е карала слугите си да нагряват ножиците, с които ще подстрижат косата й на горещ огън точно преди подстрижката.

Днес постигаме същия ефект с електрически ножици – те са свързани със специално устройство, което регулира температурата на нагряване. 

Този метод доказано прави чудеса с косата ни. Употребата на този тип ножици не уврежда косата при подстригване, както обикновено се случва. Със стандартната ножица се нарушава структурата на косъма, защото върхът на косата остава отворен и това нарушава цялостта му. Горещите ножици обаче запечатват косъма и не нарушават защитата му.

Как да се грижим за косата си според индивидуалните й нужди

Така избягваме досадното нацъфтяване на косата, което се предизвиква от неправилно подстригване. Едновременно с това защитата на косата от UV-лъчите се подобрява значително и се елиминира нуждата от спрей за защита.

Единственото, което може да се счете като недостатък на този метод, е, че ефектът му трае само 3 месеца. След изтичането на този период трябва задължително да посетим отново фризьора, защото защитата на косъма ще спре да работи.

Косата на опашка, вдъхновена от Бела Хадид, счупи интернет

9 домашни терапии, които ще върнат силата на изтощената коса