Как да се грижим за косата си според индивидуалните й нужди

Компютърната диагностика вече ни позволява да се запознаем по-отблизо със състоянието на косата ни.

От няколко години насам наблюдаваме навлизането на технологията, благодарение на която можем да проверим здравето на кожата си чрез микроскоп. При тази техника специалистите могат да анализират всяка пора и потенциален проблем, за да открият най-точното решение за нас.

Сега тази технология навлиза в грижата за косата и моментално променя правилата на играта. Здравето и красотата на прическата вече е в пъти по-лесна задача.

Вместо да трябва да експериментираме с потенциално вредни процедури, за да се справим с проблемите, вече можем лесно да идентифицираме потенциалните вредители върху косата ни.

Например омазняването може да е резултат както от твърде рядкото миене, така и от твърде честото. Потенциални други причини са използването на грешните продукти или твърде голямо количество от тях, честото докосване или сресване на косата.

Списъкът с възможни причинители е безкраен, а откриването на точния проблем е труден и дълъг процес… до сега.

Следващото поколение в грижа за косата открива нашите индивидуалните нужди чрез точен анализ на състоянието на скалпа и косъма. Той се осъществява с помощта на компютърна диагностика с микрокамера, или т.нар. трихограма.

Салони Inspire са сред първите, които овладяха технологията и ни предоставят иновативната диагностика напълно безплатно при посещение в техните обекти.

Те използват опита си с над 100 хиляди клиенти, за да развият технологията и да създадат авторски протокол за грижа за косата.

На базата на детайлен анализ върху състоянието на скалпа и косъма получаваме информация за редица важни фактори като дебелината, плътността, структурата на косата ни и още. Въз основа на резултатите фризьорът може да препоръча най-подходяща грижа чрез авторски стратегии за елиминиране на проблемите.

Всеки подход, използван в салоните, предоставя най-подходящото решение за вас, като главен фокус е правилното хидратиране и подхранване на косъма според състоянието на косата.

Стратегиите са разделени в три категории – за коса без видими проблеми, за средна към висока изтощеност на косъма и най-високото ниво: накъсани краища, силно увредени коси, вследствие на агресивно или неправилно третиране на косата, ежедневно използване на преса, непрофесионално боядисване и/или често изсветляване. За решаване на проблемите Inspire разчитат на най-високо качество продукти и професионални брандове: Alterna, Olaplex, Kerastase,Awapuhi.

Вижте повече за конкретните процедури в сайта на салони Inspire.

Popular