Тайните на сполучливата есенна грим визия

Есента е вероятно любимото време от годината за любителите на макияжа и има защо.

Не знаем за вас, но ние сме решили да се възползваме на максимум и да експериментираме за всеки повод с различна есенна грим визия. Но разбира се, за целта трябва да знаем няколко правила как да го правим успешно. Допитахме се до професионалистите и събрахме техните съвети за макияжа, специално за този сезон.

Използвайте цветове, които отиват на тона на кожата и очите ви

Разнообразните варианти от нюанси, които този сезон предлага ни изкушава да изпробваме повечето от тях. Но ако не ги съобразим с цветовете на очите си и тона на кожата, визията ни няма да е особено успешна.

Най-универсалните цветове са от кафявата гама и с тях може да се експериментира най-много.

За тези от вас със сини очи и светла кожа с розов подтон, препоръчваме светли цветове като крем или шампанско, които да подчертаят яркия цвят на очите. Но в никакъв случай не залагайте на синьото с надеждата, че това ще създаде по-силен ефект.

За дамите със зеленикави очи и по-жълта кожа например отиват много лилавите и дори леко сините тоналности.

Кафявите очи предлагат най-много възможности – на тях отиват почти всички цветове, затова тук главно се съобразяваме с подтона на кожата.

По същия начин трябва да съобразим и червилото с цветовете на кожата и очите, както и сенките.

Използвайте по-лек фон дьо тен

Ако през лятото почти не сте използвали подобен продукт, сега можете да опитате с някой с по-лека формула и малка покривност. Според повтарящите се тенденции всяка година кожата през есента е по-лека, като акцентът е главно върху устните и очите.

Грижете се за устните постоянно

Понеже обикновено се спираме на по-матови формули за червилата през този сезон, които подчертават всички несъвършенства по устните, трябва да полагаме повече грижи те да изглеждат добре. Използвайте скраб за устни веднъж седмично и нанасяйте балсам често.

Смесвайте различни нюанси червило

В последната година тенденциите в грима се въртят около идеята да улеснят жената максимално. Използваме продукти за множество цели, премахваме стъпки от рутината и търсим начини да си спестим възможно най-много време. По същата причина напоследък е модерно да миксираме различни цветове червила, за да създадем нюанси, които ги няма в колекцията ни, за да си спестим излишното затрупване с продукти.

Можете да използвате по-светли нюанси с по-тъмни за омбре ефекти или пък дори да стигнете това да използвате молив за устни в съвсем различен цвят от червилото, стига крайният резултат да изглежда добре.

Есента запазва цветовете на лятото с новата грим тенденция

Нещата, които гримьорите никога не правят

5 стъпки да превърнем грима за работа в грим за парти

tips