Последният ретрограден Меркурий за 2020 е тук. Кои три зодии ще пострадат най-силно от него?

Пазете се от депресия и конфликти с близките през следващите три седмици.

От днес, 14 октомври, започва така страховитият ретрограден Меркурий. Той ще продължи до 3 ноември, но за краткото време, което ни афектира, ще успее да създаде купища проблеми в живота ни.

Събитието се случва под влиянието на зодия Скорпион – един от най-огнените и непредвидими знаци. Това, което прави Меркурий опасен сега, обаче, е друго – ретроградният период се случва между две пълнолуния, което го прави още по-силен. Междувременно все още Марс и Юпитер продължават да са ретроградни, което носи собствените си последствия.

Как ретроградният Марс ще преобърне сексуалния ви живот

И все пак не трябва да се плашим – в първата седмица, в която трите планети ни влияят заедно, ще усетим по-малко проблеми в комуникацията от очакваното и ще имаме възможност да се адаптираме.

По-нататък през ретроградния период, обаче, ще започнат серия от конфликти, неочаквани промени, сред които и положителни, и отрицателни, и общо взето една голяма и главно нежелана порция емоции ще се струпа пред нас.

Предупреждаваме ви да сте особено внимателни, ако сте представител на зодия Близнаци, Дева или Скорпион. Тези три знака ще са най-силно засегнати – Близнаци и Дева, защото управляващата им планета е Меркурий, а Скорпион, защото ретроградният период се случва в тази зодия.

Hero Slider