Living : Книги & технологии13 НОЕМВРИ 2017

9 нови заглавия за месец ноември

Романтични истории, които да ни топлят в студените вечери и още от интересните заглавия на пазара

Задължително четиво за всеки любител на тениса (а и не само), автобиографията на Мария Шарапова ни позволява да надникнем в живота на една от най-успешните спортистки в света. Но каква е цената на успеха? Шарапова разказва откровено за трънливия път нагоре и рязкото падане в пропастта - допинг скандала от 2016 г., който заплашва да сложи край на кариерата й.

Mapия Πeeвa, извecтнa ĸaтo Maмa Hинджa, и пpaĸтиĸyвaщият в CAЩ дoĸтop пo ĸлиничнa пcиxoлoгия Люcи Pиĸcпyyн cъздaвaт poмaн, ĸoйтo ce чeтe нa eдин дъx, нo тoпли дългo. C лeĸия cи и eмoциoнaлeн eзиĸ, пълнoĸpъвни гepoи и нeoчaĸвaни oбpaти „Πиcмo дo cecтpa ми” e ĸнигa зa живoтa, тoлĸoвa иcтинcĸи, чe пpиличa нa poмaн.

Книгата събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които променят света. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

В края на октомври е Северна Пенсилвания властва мрачно настроение. А от няколко дни в горите край езерото Уилхелм се крие и убиец – отчаян, въоръжен, объркан. Човек, внезапно изгубил ума си. Довчерашен герой за родното си градче, днес прочутият писател и университетски преподавател Томас Хюстън е обявен за изверг, избил цялото си семейство.

Господин Смърт, като всички смъртни, има страхове – от зъболекаря, от баща си, от възможността да не си намери дом, приятели и дори страх от летене, но смело се изправя срещу тях и ги преживява. Така, както на нас, хората, често ни се налага. Tой не изпълнява желания, не води войни, не развива болести, не причинява произшествия и не убива никого. Той не е отговорен за делата на човечеството и не е Майката Природа. Той е чисто и просто господин Смърт. И е наследил най-ужасяващия семеен бизнес на всички времена.

Фpoмeл, Фpaнция, 1918 г. B ĸpaя нa Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa ĸaпитaн Xapи Блeйĸ oтĸpивa мeтaлнa ĸyтия c нeдoĸocнaт шoĸoлaд… и любoвнa бeлeжĸa в ĸypтĸaтa нa зaгинaл вoйниĸ. Paзвълнyвaн oт иcтopиятa нa мъжa, тoй ce oтпpaвя ĸъм Йopĸ, зa дa oтĸpиe мaйĸa мy и тaйнcтвeнaтa любимa oт пocлaниeтo.

Продължението на бестселъра на Джени Хан идва с нова очарователна и затрогваща история за обичаната героиня Лара Джийн. Лара няма намерение да се влюбва в Питър, докато двамата просто се преструват, за да накарат бившата му приятелка да ревнува. И сключват договор, че няма да си разбият сърцата.

Още едно дългоочаквано продължение, този път на "Гневът и зората" на Рене Ахдие. Твърдо решена да отмъсти на всяка цена за смъртта на най-добрата си приятелка, красивата Шахризад се предлага за жена на 18-годишния халиф на Хорасан Халид – чудовището, звярът, който се жени за местни девици, само за да ги убие с настъпването на зората. Когато обаче минава отвъд стените на двореца, Шахризад разбира, че нищо не е както изглежда – най-малко от всичко самият халиф.

Младата Виан напуска през 1928 г. родния си дом във френската провинция и пристига в Париж, за да започне нов живот. Голямата ѝ мечта е да стане ботаничка. Идва и голямата любов – английският художник Дейвид. Станала негова любима, муза и модел, Виан опознава зашеметяващия живот на френските авангардисти и макар да не го приема, става част от него. Едничката цел на всички тези хора е да шокират другите, в нейно име те са готови на всичко, дори да разрушат връзките си.

Меланхолията на есента, в съчетание с желанието да прекарваме все повече и повече вечери у дома, сгушени на дивана, са причината повечето от книгите в ноемврийския ни списък да са романтични.

И вече си представяме как ще ги съчетаем с чаша топъл чай или ароматно червено вино! Разбира се, не сме забравили и любителите на добрия стар трилър, които този месец могат да се потопят в историята на едно идеално семейство, която рухва след жестоко убийство.

Дългоочакваната автобиография на Мария Шарапова вече може да бъде открита по книжарниците и сме убедени, че ще разпали интереса не само на тенис почитателите. Препоръчваме и хумористичния поглед над смъртта, написан от… господин Смърт! Заинтригувахме ли ви? Ето какво сме ви подбрали този път:

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии18 СЕПТЕМВРИ 2018

9 грешки в Instagram

Може би не знаете, че ги допускате, а може и да сте забравили за тях

Книги & технологии11 СЕПТЕМВРИ 2018

Книгите, които избрахме през септември

Биография, крими и... незаменимият Валери Петров

Книги & технологии29 АВГУСТ 2018

Истинската история на принцеса Даяна от първо лице

Биографична книга разкрива тайните на принцесата навръх годишнината от смъртта й

Книги & технологии20 АВГУСТ 2018

Книгите, които четем през август

Седем заглавия, които ще ви оставят без дъх