Обявиха официално кой ще е цветът на 2014 година

Публикувано на Пт 06.12.2013.

Най-нови

image description

Кандис Суанпоул стана морска сирена за Osmoze

Впечатляващи кадри и жарко слънце, плюс прекрасната руса фурия!
image description

Ники Божилов триумфира на Berlin Fashion Week

Българинът направи своя интернационален дебют

Американската компания Pantone избра чрез гласуване водещия цвят на 2014 г. и той се нарича "искряща орхидея".


Той е смесица от лилаво, с подтонове на фуксия и розово, а от компанията го описват като модерен и изненадващо "гъвкав", тъй като според тях е подходящ както за мъже, така и за жени. Те добавят, че цветът вече може да се види в последните колекции на дизайнерите, новите линии грим и интериорни решения. 


"Искрящата орхидея събира в себе си една вълшебна хармония от фуксия, пурпурно лилаво и розови подтонове. Този цвят провокира увереност и желание за хубави моменти," казва Леатрис Айсмен, директор на института за проучване и създаване на цветове в Pantone. "Това е един всепоглъщащ нюанс, който те привлича с магичния си чар.'

Напомняме ви, че миналата година от Pantone обявиха изумруденото зелено за водещия цвят на 2013 г., а през 2012 г. беше мандаринено оранжево. 

Цветът беше пазен в тайна до вчера, когато беше обявен официално от компанията. Селекцията обаче започна още през пролетта, а в официалния сайт всеки можеше да даде своя глас за предпочитания от него нюанс. Един от водещите цветове беше кобалтово синьо, но в крайна сметка орхидеята победи. 

Снимки: Profimedia 
House of Holland пролет/лято 2014
.
Сподели

Miss Bloom TV


Antonio Banderas Her Golden Secret fragrance


Попитай модния редактор

Последни въпроси

B.
Как да нося кожен панталон?
O.
Това е ярка и запомняща се дреха и стои убийствено върху хубаво тяло. Коженият панталон те кара да се чувстваш различна, а и вече не се смята за кичозен. Съветът ми е да търсиш максимално изчистен от детайли модел, но подсилени колене например са добра идея. Може да го стилизираш с парка, сако, или обемен пуловер, а дългата туника също е вариант. Дори в комбинация с бяла риза, коженият панталон може да "влезе" в офиса. Ако си по-смела, може да комбинираш кожения панталон с пола или рокля. Панталоните от метализирана кожа са "трудна" дреха за ежедневието. Може да намери адекватно приложение само вечер.
                                            

Условия за ползване - Контакти – Реклама