E-SHOPPING

Обявиха официално кой ще е цветът на 2014 година

Публикувано на пет 06.12.2013.

Най-нови

image description

5 неща, които харесахме от първата колекция на Оливия Палермо

Olivia Palermo + Chelsea28 направи своя дебют в Nordstrom
image description

Оскари 2016: Звезден стил от официалния обяд на Академията

Тази година наградите са на 28-ми февруари
image description

Джиджи Хадид се съблече за френския VOGUE

Новият брой на модната библия излиза с две корици

Американската компания Pantone избра чрез гласуване водещия цвят на 2014 г. и той се нарича "искряща орхидея".


Той е смесица от лилаво, с подтонове на фуксия и розово, а от компанията го описват като модерен и изненадващо "гъвкав", тъй като според тях е подходящ както за мъже, така и за жени. Те добавят, че цветът вече може да се види в последните колекции на дизайнерите, новите линии грим и интериорни решения. 


"Искрящата орхидея събира в себе си една вълшебна хармония от фуксия, пурпурно лилаво и розови подтонове. Този цвят провокира увереност и желание за хубави моменти," казва Леатрис Айсмен, директор на института за проучване и създаване на цветове в Pantone. "Това е един всепоглъщащ нюанс, който те привлича с магичния си чар.'

Напомняме ви, че миналата година от Pantone обявиха изумруденото зелено за водещия цвят на 2013 г., а през 2012 г. беше мандаринено оранжево. 

Цветът беше пазен в тайна до вчера, когато беше обявен официално от компанията. Селекцията обаче започна още през пролетта, а в официалния сайт всеки можеше да даде своя глас за предпочитания от него нюанс. Един от водещите цветове беше кобалтово синьо, но в крайна сметка орхидеята победи. 

Снимки: Profimedia 
House of Holland пролет/лято 2014
.
Сподели

Miss Bloom TV


Antonio Banderas Her Golden Secret fragrance


Попитай модния редактор

Последни въпроси

B.
Как да нося кожен панталон?
O.
Това е ярка и запомняща се дреха и стои убийствено върху хубаво тяло. Коженият панталон те кара да се чувстваш различна, а и вече не се смята за кичозен. Съветът ми е да търсиш максимално изчистен от детайли модел, но подсилени колене например са добра идея. Може да го стилизираш с парка, сако, или обемен пуловер, а дългата туника също е вариант. Дори в комбинация с бяла риза, коженият панталон може да "влезе" в офиса. Ако си по-смела, може да комбинираш кожения панталон с пола или рокля. Панталоните от метализирана кожа са "трудна" дреха за ежедневието. Може да намери адекватно приложение само вечер.
                                            

Условия за ползване - Контакти – Реклама - Агенционни снимки